OC informatie

Algemene voorwaarden

Op Wakikasa proberen wij onze eigen setting en stijl te garanderen door middel van een aantal regels, welke ook genoemd worden in de algemene voorwaarden. Er wordt door onze SL’s en organisatie strikt gelet op naleving van deze algemene voorwaarden. Als je naar ons evenement komt, stem je automatisch in met de algemene voorwaarden. 

De regels in het kort:

  • Alles wordt IC gedaan: eten, drinken, wc bezoek, slapen, etc.
  • Pas je personage aan op je kunnen. SL’s denken graag mee over leuke oplossingen.
  • Lees de beschikbare info door en zorg dat je personage, achtergrond en kleding passen bij je element en de setting.

 

Meenemen

In verband met de regels en de beschikbare spullen, zijn er een aantal dingen die je zelf moet meenemen:

  • Slaapspullen.
  • Kostuum passend bij je element (zie elementaire pagina van je element).
  • Magische staf (als je spreuken kent).
  • IC bord, bestek, beker en soepkom.
  • IC verantwoorde deken, doek of kleed voor over je bed.
  • IC verantwoorde deken, doek of kleed voor over je OC spullen.

Handsymbolen

Omdat wij hier een aantal extra in hebben, willen we ze nog even toelichten. Om te beginnen hebben wij voor magisch reizen een speciaal symbool, en we hebben niveaus in skills als camouflage en schaduwlopen; deze niveaus geef je aan met 1, 2 of 3 vingers.

Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet:

1 wijsvinger = Onopvallendheid niveau 1 (schaduwlopen, camouflage)
2 vingers in V-vorm = Onopvallendheid niveau 2 (schaduwlopen, camouflage)
2 vingers en een duim = Onopvallendheid niveau 3 (schaduwlopen, camouflage)
Vuist = Magische reizen (Teleport, Treetravel, Waterjump, invisibility mits door SL gecalled)
Open hand omhoog = OC noodgeval of SL call

SL theedoeken

De OC dingen zoals een SL of de zakjes met steentjes voor het sloten openen, worden aangegeven met oranje/wit geblokte stof of lint.

OC problemen

Man down

Het kan zijn dat er gedurende het spel een ongeluk gebeurt en dat het spel stilgelegd moet worden omdat er iemand echt gewond geraakt is. Hiervoor is de term “Man Down”. Mocht je het zien gebeuren of mocht je jezelf buiten het spel echt bezeren en is het gevaarlijk om verder te spelen, roep dan “Man Down” (verzeker je er overigens wel van dat het geen acteerwerk is).

Als jij degene bent die “Man Down” roept, blijf dan bij het slachtoffer staan, zodat de EHBO-ers snel kunnen zien waar het ongeluk is. Als je iemand “Man Down” hoort roepen stop je onmiddellijk met spelen en ga je zitten (tenzij je zelf een EHBO diploma hebt). Mochten anderen het niet gehoord hebben, herhaal dan de call “Man Down” tot iedereen zit.

Blijf zitten tot een SL aangeeft dat de “Man Down” voorbij is en het spel hervat kan worden. Ga vooral niet bij het ongeval kijken en speel vooral niet verder. Probeer de term “Man Down” (of daarop lijkende termen zoals “stand down”) niet in het spel te gebruiken om verwarring te voorkomen.

De afbeeldingen zijn ter illustratie, dit waren geen man-down of no-play situaties, dit was IC spel.

 

No Play

Het spel wordt te heftig voor je en je wilt een pauze in lassen. Gebruik dit alleen als je het echt niet meer trekt, aangezien dit het spel hindert. Geef de persoon die “No Play” roept/zegt de ruimte om bij zinnen te komen. Dit kan ook betekenen dat iemand daadwerkelijk gewond is, waarna de Man Down call volgt.

OC Meltdown

Mocht je het toch om wat voor reden dan ook een keer echt helemaal niet meer trekken om IC te blijven, trek even een SL aan de mouw, zodat we het weten en er rekening mee houden dat je even OC bent. We zoeken samen wel een manier waarop je even rustig kan bijkomen.

OC beperkingen

Als je een OC probleem hebt dat je kan beperken in je spelmogelijkheden, gaan wij ervan uit dat jij een personage schrijft dat afgestemd is op je beperkingen, maar wij denken graag met je mee om iets te regelen waardoor je alsnog optimaal van het weekend kunt genieten. Wij streven ernaar om beperkingen zoveel mogelijk te ondervangen, zodat je gewoon kunt meedoen!

Dippen en dergelijken

Wij willen iedereen graag zoveel mogelijk LARP-tijd geven. Daarom willen we dat iedereen zoveel mogelijk IC blijft. We zullen ons best doen om genoeg plot aan te bieden zodat je minder de neiging hebt om te gaan dippen, maar er zijn ook manieren om dit zelf te voorkomen. Hieronder hebben we wat punten aangestipt waarop je kan letten en die je kunnen helpen om onnodig OC te voorkomen.

Eten

We gaan niet een uur of twee OC om te eten: dat doen we gewoon IC. Er wordt eten klaargemaakt waarvan je gewoon mag eten, maar IC zul je met IC geld voedsel moeten kopen om te nuttigen, en npc’s zullen een poppetje moeten neerzetten om daarmee te gaan eten. Dit betekent dat het plot misschien even stil ligt, maar het spel zelf dus níét. Dit zijn de momenten dat je even kunt gaan zitten voor een gesprek met een bepaald personage. Als je een personage wilt spreken dat door een npc wordt neergezet, kun je dat zelfs even aangeven bij een SL, dan proberen wij te regelen dat dit personage er ook is tijdens het eten.

Voorbeeld van het ontbijt

Slapen

Dit zal anders gaan dan je gewend bent. De OC slaapzaal is namelijk ook IC speelterrein. In de herberg zul je IC een bed moeten huren; er is alleen 1 grote slaapzaal beschikbaar, net als OC. Om voor elkaar te krijgen dat de slaapzaal ook IC verantwoord is, moet iedereen IC verantwoorde dekens en kleden meenemen om zijn/haar bed en OC spullen mee te bedekken.

Bij aankomst meld je je bij de slaapzaalcoördinator, bij wie je kunt aangeven of er mensen bij wie je IC in de buurt of uit de buurt slaapt. Indien mogelijk wordt daar rekening mee gehouden; de coördinator zal je een slaapplek wijzen.

Wij nemen dit echt serieus. Als je OC gaat slapen, ga je dat IC ook. Als je IC ergens anders slaapt dan in de slaapzaal van de herberg, geef je dat aan de SL door en ben je een willekeurig andere gast die daar ligt te slapen. Men zal dus OC én IC rekening moeten houden met eventuele slapende mensen.

Avonden en dippen

Er zal ‘s avonds zo lang mogelijk een SL aanwezig blijven om calls te maken, hoewel wij na 01:00 geen plot meer zullen aanbieden. Op die tijdstippen is het ook logisch dat je lekker wat te drinken pakt en je gemak ervan neemt, maar dit kan ook gewoon in character. Pakt jouw personage immers nooit een drankje? Lacht hij of zij nooit om een grapje?

Mocht je toch aan het dippen gaan, let er dan op dat je daar andere mensen niet mee stoort. Het kan anders heel lastig zijn voor iemand om zijn personage lekker uit te blijven spelen.