Spelen op Wakikasa

Om aan Wakikasa deel te nemen als speler, moet je eerst de elemententest doen, zie link. Deze test bepaald welk element je personage zal hebben. Dit is niet zelf te kiezen, omdat we willen dat jouw personage past in de cultuur van je element. Er is ook niet openbaar gemaakt hoeveel en welke elementen er zijn. Praat hier buitenspels dan ook niet over met anderen; de geheimhouding hiervan is een groot deel van het spel.

Er zijn twee manieren om de test te doen:

 • De eerste optie is om een type persoon in te beelden dat je wilt spelen: een lieve vrolijke tiener, een grote stoere vechter, een sneaky dealertje etc. Met die persoon in je hoofd, ga je de elemententest doen, zorg dat je de vragen vanuit dat personage beantwoordt. Uitzondering hierop: vul je eigen (OC) naam in.
 • De tweede optie is om de test te gebruiken om je te leiden naar het soort personage dat je leuk lijkt. In dat geval kun je gewoon de vragen beantwoorden en proberen inspiratie daaruit te halen.

Als je de test hebt gedaan krijg je per mail of facebook chat een korte omschrijving van het Element waar jij het hoogste op scoorde, om te vergelijken of het past bij het beeld dat jij had. Als je daarmee akkoord gaat ontvang je de naam en een link naar je elementaire pagina, persoonlijke personage bouwer en een document waar je achtergrond in kan.

Personage bouwen

Achtergrond

Als je nog geen achtergrond hebt geschreven kun je de informatie van je Element gebruiken als rode lijn. Je mag zelf kiezen welke informatie je gebruikt in je achtergrond en het is prima als je een beetje afwijkt, maar let er op dat je niet meer dan twee uitzonderingen verwerkt. Want als alles een uitzondering is, dan is niets dat meer.

Let op dat je de antwoorden op de volgende vragen in je achtergrond verwerkt:

 • Waar kom je vandaan?
 • Hoe kom je aan je skills?
 • Waarom ben je vertrokken van je thuis?
 • Heb je iets dat je/je personage wilt bereiken? Denk aan:
  • Een nieuwe skill of spreuk leren
  • Een specifiek voorwerp bemachtigen
  • Iets onderzoeken/ontdekken/leren

 

Informatie over de wereld kan je vinden op de pagina 'Wereld'

 Kostuum regelen

Hetzelfde geldt voor het samenstellen van je kostuum. De kleuren, grondstoffen en voorwerpen op je elementaire pagina zijn de huidige mode bij jouw Element. Dit kan je verwerken in je kostuum. Het hoeft niet volledig aan deze info te voldoen, het blijft natuurlijk mode, maar een beetje deze lijn volgen maakt het spel waarschijnlijk leuker.

Skills kiezen

Passend bij je achtergrond kies je skills ter waarde van 26 punten. Je kan skills en spreuken uit de standaardlijst kiezen, maar hou er rekening mee dat er bij je element informatie ook een aantal elementaire skills en spreuken staan, die ook XP kosten en die je handmatig links onderin kan invullen op je personage bouwer. Verder begin je met 1 HP per locatie, dit kan je verhogen door pantser of levenskracht te nemen. Je kunt alleen nieuwe XP verwerven door IC skills te leren. Leren kan door middel van in de leer gaan bij een leermeester, of door zelf intensief te oefenen en experimenteren. We zetten geen te besteden tijd hierop, wij belonen naar eigen inzicht goed spel met XP.

Spreuken kan je ook leren door zelfstudie. Als je al spreuken van één soort (bijvoorbeeld Mute, Charm, of Innate) op een quest op maakt, verdien je die quest 1 xp die je uit mag geven aan de desbetreffende spreuk. Als je het spreukenpakket wil, met je minsten twee XP behalen in lessen in algemene magie kennis en twee XP in overige spreuken, er kunnen alleen nieuwe spreuken bij als je daar les in hebt gehad.

Motivatie

Aan de hand van je achtergrond bespreken wij met jou de redenen voor je personage om op de volgende spellocatie te zijn. Dus wacht niet te lang met een achtergrond schrijven en insturen, dan kunnen wij er nog iets tofs mee en je goed verwerken in het plot.

Probeer om ervoor te zorgen dat je personage geen problemen heeft met het volgen van een rondreizende rode lijn.

 

Kostuums van Quest 2

Jouw Element

Na het doen van de elemententest ontvang je een element en een link naar je elementaire pagina waar je een heleboel informatie over de cultuur van jouw element vind. Meer informatie hierover vind je onder Setting > Elementen informatie
Je element is je grootste geheim, het belangrijkste deel van jouw bestaan, geschiedenis en leven.  Van je ouders heb je geleerd dat je niet zomaar je element aan iemand vertelt, en dat je heel goed moet nadenken voordat je jezelf zo enorm blootgeeft aan een ander.

OC kan je het zien als dat het aan een ander vertellen, zo persoonlijk is als seks. Sommige mensen delen het met iedereen die ze tegenkomen, maar de meeste zijn er een stuk selectiever mee. En het is ook de bedoeling dat je tijdens het spel pas erachter komt wat de elementen van de andere spelers zijn. Vervolgens kun je spelers van bevriende elementen helpen met hun doel bereiken en zij jou met het bereiken van het jouwe. Je kunt natuurlijk ook je tegenpolen gaan dwarszitten. Dat laatste is nog een reden om je eigen element verborgen te houden: jouw vijand kan jou evengoed gaan dwarszitten.

Let op: het kan zijn dat jouw element niemand als vijand beschouwt, maar andere elementen jou wel als vijand zien.