Elementen informatie

Je dacht vast dat hier alle informatie over de Elementen zou staan... verrassing! Er staat alleen toelichting op de informatie die je krijgt als je een Element hebt. Dit Element krijg je als je de Elemententest hebt ingevuld namens het personage dat je wil gaan spelen op Wakikasa.

We geven nergens een lijstje van de Elementen, want de geheimhouding hiervan is een groot deel van het spel. Zelf ken je waarschijnlijk maximaal 4 Elementen als je het spel in gaat, maar er zijn er meer. Wat natuurlijk leuker is om IC te ontdekken. Dit betekend ook dat je niet een resultaat uit de test kan krijgen alleen om te zien hoe het werkt, anders word het zo snel bekend wat voor elementen er allemaal zijn en juist geheimen zoals dat zijn een belangrijk deel van de setting en het concept. Dus vul de test alleen in als je een personage in gedachte hebt om te gaan spelen.

Uitleg over de informatie die je krijgt

Deze toelichting staat op je elementaire pagina bij de onderwerpen. De informatie vertelt jou de grote lijn en alle standaard dingen over de cultuur van jouw Element. Dit betekent niet dat je alles woord voor woord over moet nemen, maar het is wel zo leuk als je het terug laat komen in je kostuum en gedrag.

Tip: Lees je info goed door en probeer het te onthouden, dit kan van belang zijn op de Quest.

De naam
Bovenaan staat de naam van je Element en daarachter staat het Bedjaanse woord voor je Element. Dit woord kennen alleen de mensen van jouw Element, hou dit ook zo!

Een motto
Dit is de lijfspreuk van jouw Element, je clan leeft hierbij. Dit is wat zij belangrijk achten. Het kan zijn dat dit voor jou persoonlijk anders is, maar zoals eerder gezegd, let er op dat je niet meer dan twee afwijkingen in je achtergrond en personage doet. Anders wordt het te afwijkend van hoe het bedoeld is. Realiseer je dat ook dit deel is van je cultuur. 

Moodboard
De afbeeldingen zijn voorbeelden van voorwerpen, grondstoffen en kleding die gangbaar is in jouw Element en clan. De juiste kleuren moet je er vaak zelf even bij bedenken.

Karakteristieken
Dit zijn de gangbare karaktertrekjes in jouw clan en Element. Dit is wat jouw Element qua persoonlijkheid enigszins definieert. Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde en het is prima als je een beetje afwijkt van de standaard, maar let er op dat je niet meer dan twee uitzonderingen in de achtergrond en personage stopt. Anders wordt het té toevallig allemaal.

Landkaart
Dit is het grondgebied van jouw element, om het een land te noemen is vaak een groot woord, en de grenzen blijken in werkelijkheid vaak niet zo duidelijk als op de kaart, maar dit is het gebied dat jij, jouw familie en jouw vrienden kennen.

Kleuren, voorwerpen en grondstoffen
Deze termen geven de mode van het Element weer. Dit zijn de kleuren die het meest gedragen worden, de voorwerpen die als mooi beschouwd worden en de grondstoffen waar men graag mee werkt. Als er kledingstukken in je omschrijving staan, dan hoef je dit niet persé te dragen, maar weet dat dit normaal is in je clan en Element.

Een of twee talen
De Elementen zijn onderverdeeld in drie groepen, een derde spreekt alleen Waaksa (NL), een derde spreekt Kieksa (ENG) en een derde spreekt beide. Deze talen worden IC weergeven met verschillende lettertypes. Hiervan staat een voorbeeld op de website. Je kan een extra taal nemen zodat je ook beide spreekt.

Tegenpolen
De tegenpool is het Element dat niet wordt getolereerd bij jullie. Het is afhankelijk van de karakteristieken van je Element hoe je precies reageert, maar als je personen tegenkomt van dit Element, wantrouw je hen per definitie.

Bondgenoten
Met je bondgenoten staat jouw Element uiteraard op goede voet. Daarnaast zijn er nog de neutrale Elementen, hier heb je niet per definitie een mening over, niet goed, niet slecht. Het kan ook zijn dat jouw clan, dorp of stad gemengd leeft met bondgenoten en/of neutrale Elementen, actief handel drijft of dat jullie samen met hen tegen een ander Element vechten.

Element gebonden spreuken en skills
Deze zijn beschikbaar speciaal voor jouw Element, alhoewel het kan zijn dat er overlap is met de skills en spreuken van andere Elementen.