Quest 3 - Een warm welkom

"Na het niet geheel vrijwillige vertrek uit Splittown zit iedereen al een poos op het schip onderweg naar Waterhaven. Maar of de rust nog lang zal blijven.. Het is het einde van de Stormfase en de laatste stormen razen over de grondgebieden. De passagiers van de Shining Dawn zullen het niet makkelijk krijgen."

Zoals altijd ligt bij dit tweedaagse evenement de nadruk op role-play, maar deze keer kan je ook wat actie en puzzels verwachten, oftewel voor ieder wat wils. Als je interesse hebt kan je hieronder verder lezen, daar vind je ook linkjes voor het inschrijven en betalen.

OC info

Datum: 15-16 april 2017
Locatie:
Trappershorst
Sportlaan 2, 6861 AG OOSTERBEEK
 

Aantal deelnemers: 38

IC info

Locatie
Op de boot 'The Shining Dawn', op de rivier van Splittown naar Waterhaven.

Downtime sinds Quest 2
10 dagen (IC 2 weken)

IC datum
Stormfase week 8, in het jaar 116

Korte samenvatting
Nadat bijna iedereen vanaf de Shining Dawn en de Pearl naar een ondergrondse dungeon wordt geteleporteerd, moet iedereen vechten voor zijn leven, om uiteindelijk gered te worden door iemand in een gouden mantel. Hierna een relatief rustige avond, maar de volgende dag komt het dungeon verhaal ze nog even in de kont bijten, waarna veel van de kennis daarover verloren is. Vervolgens kunnen ze eindelijk doorreizen naar Waterhaven.

Steekwoorden
Dungeon, zwarte figuren, gunsten verlenen, geheugentrucjes, bandieten, marteling, ritueel pentagram en ontvoeringen.

 

Foto's

Foto credits: Joni van Riel

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reacties

Roos Schultheiss
7 jaar geleden

Quest 3 was ook mijn eerste Wakikasa. Ik had van een andere speler begrepen dat het een leuk interessant event is en ik heb eigenlijk vrij impulsief besloten te gaan npc'en.

Het npc informatiesysteem is super, compleet en overzichtelijk en je krijgt je info op tijd toegestuurd. Charactersheets zijn altijd beschikbaar.

Het is het idee dat je zoveel mogelijk kostuum dingen zelf regelt, daar ben je dus ook erg vrij in. Ik heb me uitstekend vermaakt. Leuke rollen en wat ik erg gaaf vind is dat ik als npc verrast werd door het plot. Ik kon fijn IC blijven met de andere npc's ook wanneer er geen spelers bij waren en dat is iets waar ik veel waarde aan hecht. De wereld gaat op die manier meer leven en daar leent Wakikasa zich heel goed voor.

Het is een jonge larp, dat is op sommige punten nog te merken. Maar mijn weekeind was gaaf, het eten was prima, ik kon binnen slapen en ik ben er de volgende keer weer bij als npc!

Reactie plaatsen

De Krant